VvE-beheerder failliet, let op je geld VvE!

22 Oktober 2017

Een Haarlemse VvE-beheerder is failliet verklaard, zo blijkt uit  het vonnis van 11 oktober 2017 van de Rechtbank Noord-Holland. Dit was op verzoek van een Vereniging van Eigenaars uit Zandvoort die voor €115.290,32 zou zijn gedupeerd. Behalve de VvE die om faillisement verzoekt, heeft een andere VvE een (steun)vordering van € 85.541,87. Daarnaast loopt er een strafrechtelijk onderzoek waarbij 19 andere gedupeerden zijn betrokken. Als bestuurder van de betreffende VvE had de VvE-beheerder ten onrechte verrichte betalingen verricht. Klik hier voor het vonnis van de rechtbank.

Dakterras wijzigen? Vraag toestemming aan vergadering.

23 September 2017

Een vereniging van eigenaren (VvE) van een appartementencomplex in Amsterdam mocht weigeren diens toestemming te verlenen aan een eigenaar die zijn dakterras wilde aanpassen. De betreffende eigenaar wil een jacuzzi plaatsen op diens prive-dakterras en een glazen balustrade plaatsen. Een jacuzzi op het dakterras plaatsen wordt niet gezien als “een op- of aanbouw”. De toestemming als bedoeld in artikel 6 van het splitsingsreglement is dan ook niet van toepassing. Wel kunnen andere omstandigheden, zoals het veroorzaken van hinder aan andere eigenaren een rol spelen om een jacuzzi of het plaatsen van en andere balustrade niet toe te staan. De kantonrechter oordeelt: “Mede gelet op het feit dat het belang van verzoeker bij het kunnen vergroten van de veiligheid kan worden gediend door aanzienlijk minder ingrijpende maatregelen te nemen, volgt uit het voorgaande dat de VvE een redelijke grond heeft om de gevraagde toestemming voor het aanbrengen van de glazen balustrade te weigeren.” Van belang vindt de rechter dat: “Tezamen met een intensiever gebruik van het dakterras heeft dat een negatieve invloed op het aangezicht en de uitstraling van het pand. De glazen balustrade maakt het ook mogelijk dat veel personen tegelijk op het dakterras aanwezig zijn (zoals bijvoorbeeld tijdens feesten) en vergroot daardoor ook de kans op hinder aan omwonenden.” Klik hier voor uitspraak.

!Woon ondersteunt gratis kleine VvE's  in Amsterdam!

!Woon ondersteunt gratis kleine VvE's in Amsterdam!

01 Augustus 2017

!WOON organiseert het hele jaar door 24 VvE cursussen, verspreid door de hele stad.
In deze cursussen krijgen de aanwezigen informatie over onder andere de jaarrekening, de begroting, de verplichte spaarpot en toekomstige uitgaven. Veel voorkomende problemen zoals wat te doen met wanbetalers en de controle van de kascommissie zijn besproken. Klik hier voor de agenda en meld je aan voor een gratis cursus.