Workshop Financiën van de VvE

Op 17 en 24 november a.s. organiseert VVEgemak in samenwerking met www.kascommissiegids.nl  “De workshop Financiën van de VvE in Amsterdam”.

In november vinden ook op andere plaatsen in het land deze workshops “Financiën van de VvE” plaats: Hoofddorp / Sassenheim, Eindhoven, Schiedam, Alkmaar en Arnhem.
Deze workshops zijn vooral bestemd voor bestuurders van Verenigingen van Eigenaren en voor kascommissieleden van VvE’s, maar ook appartementseigenaren zonder bestuurlijke functie en VvE-beheerders zijn welkom.

Inhoud van de workshop
In twee avonden komen een aantal essentiële onderwerpen op het gebied van financiën van de VvE aan de orde. Onder meer:

- aan welke wettelijke eisen moet de jaarrekening van een VvE voldoen?
- hoe krijgt u een jaarrekening die begrijpelijk is voor de VvE-leden?
- welke eisen mag u aan uw VvE-beheerder stellen?
- hoe zit het nu precies met de ‘reserve groot onderhoud’?
- hoe krijgt u een veilige betaalorganisatie die fraude voorkomt?
- wat zijn de taken en bevoegdheden van de kascommissie en hoe kunnen kascommissie en bestuur optimaal samenwerken?
- wat zijn de basisprincipes voor de controle door de kascommissie?
- met welke belastingen kan een VvE te maken krijgen?

Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen over uw eigen VvE.

Docent
De docent van deze workshops is drs. Maarten den Ouden, registeraccountant en auteur van onder meer Financiën van de VvE, gids voor bestuurders en appartementseigenaren en De Kascommissiegids voor de VvE.

Hij zal tijdens de workshop uitleg geven over de vele financiële zaken waarmee elke VvE te maken heeft. Geen ingewikkelde verhalen of vakjargon maar informatie “to the point” over tal van onderwerpen die financieel gerelateerd zijn en waar uw VvE direct voordeel mee kan behalen of risico’s kan beperken.

Kosten, meer informatie en aanmelding
De kosten voor de volledige workshop van twee avonden / middagen zijn € 110,= inclusief BTW en koffie of thee en excl. eventuele aanschaf van het boek Financiën van de VvE.
Interesse? Meld u dan hier aan.

Deze workshop biedt u de gelegenheid om in een kort tijdsbestek van twee avonden kennis te verkrijgen van essentiële financiële VvE-thema’s.