Beheer de VvE deels zelf!

Een VvE kan helemaal zelf beheren, helemaal uitbesteden of beslissen om een deel zelf te doen en de rest aan VVEgemak over te laten.

Een goed voorbeeld is onze dienst "Basis beheer". De VvE organiseert en houdt zelf de ALV´s en zorgt voor de notulen. Ook stellen jullie zelf de meerjarenonderhoudsbegroting op voor het gebouw. VVEgemak zet de administratie voor jullie op en verzorgt de financiele administratie.  Andere voorbeelden zijn de adviesdiensten die we bieden, en bijvoorbeeld technish beheer. Kijk bij de producten en diensten hieronder voor meer informatie of neem contact op met VVEgemak.

Producten Samen beheren

VvE Basic Beheer

Wil de VvE de administratie uitbesteden, en kunnen of willen de leden bijvoorbeeld zelf de ledenvergaderingen organiseren? Dan is Basis Beheer de beste oplossing!

Een VvE kan er ook voor kiezen om het beheer uit te besteden aan VVEgemak of om een deel zelf te doen en een deel aan VVEgemak over te dragen. Omdat de werkzaamheden handig worden verdeeld, zijn de kosten laag: vanaf Eur 95,00 per appartement per jaar en Eur 15,00 per parkeerplaats of berging per jaar.

Wat doet de VvE bij Basisbeheer zelf?
De VvE organiseert en houdt zelf de ALV en zorgt voor de notulen. Ook stellen jullie zelf de meerjarenonderhoudsbegroting op voor het gebouw.

Wat doet VVEgemak bij Basisbeheer?
VVEgemak zet de administratie voor jullie op aan de hand van de splitsingsakte. Verder doen wij de invoer van personalia in de ledenadministratie, het invoeren van de begroting en het bijbehorende servicekostenoverzicht. VVEgemak kan de verschuldigde periodieke voorschotbijdragen bij de eigenaars innen, verwerkt de bonnen en facturen in de boekhouding, verzorgt de jaarstukken en verstuurt die digitaal aan de leden.

Bij eigendomsoverdracht van een appartementsrecht kan VVEgemak de nodige gegevens aanleveren, zoals eventuele achterstanden van de verkoper.

Notarieel & juridisch advies

VVEgemak heeft niet alleen goede (notarieel)juristen, we hebben ook directe lijnen met ervaren notarissen. Op die manier kunnen we akten snel beoordelen en indien nodig aanpassen.

VVEgemak werkt samen met juristen die in het notariaat werkzaam zijn en ervaring hebben met VvE’s. Zij kunnen artikelen in de splitsingsakte of het modelreglement uitleggen en de splitsingstekening toelichten. Als dat nodig is, kunnen onze juristen samen met jouw VvE een stappenplan maken voor het wijzigen van het reglement. Wij kunnen de VvE ook adviseren over de gewenste wijzigingen in de splitsingsakte of het reglement. Daarnaast kunnen wij een notarieel proces-verbaal van de ALV laten opstellen.

Als er een geschil is tussen de leden van de VvE of met derden, kan het team van VVEgemak jullie met raad en daad bijstaan en samen met jullie naar een oplossing toewerken.

Meerjarenonderhoud begroting en planning

Een goede meerjaren onderhoudsbegroting is van belang voor een gezonde financiele huishouding van de VvE. Vraag een offerte op, en laat er een opstellen!

Elke VvE moet verplicht sparen voor groot onderhoud en bouwt zo een reservefonds op. Laat VVEgemak de meerjarenonderhoudsbegroting voor jullie VvE opstellen en de bijbehorende planning van de onderhoudswerkzaamheden. Dan kom je niet voor verrassingen te staan en hoef je niet met de pet rond als er iets stuk gaat.

Technisch beheer en advies

Technisch beheer vergt andere kennis en ervaring dan financieel of organisatorisch beheer. VVEgemak beschikt over de kennis en ervaring voor onafhankelijk advies en ondersteuning.

Technisch beheer vergt niet alleen kennis en ervaring met de besluitvorming en financiele mogelijkheden van VvE's, maar ook kennis van de markt en bouwkundige kennis. VVEgemak werkt op structurele wijze samen met bouwkundige experts, die niet alleen de onderhoudstechnische kant van Meerjarenonderhoudsbegrotingen kunnen opstellen en beoordelen, maar ook de kosten van het onderhoud. Bovendien kan VVEgemak offertes op een deskundige manier opvragen en beoordelen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Verzekeren

VVEgemak adviseert de verschillende polissen van de VvE regelmatig te laten controleren en nieuwe offertes op te vragen. We helpen en ondersteunen daarbij graag. Het is absoluut de moeite waard.

Een VvE is bij wet verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Daarnaast is een aansprakelijkheidsverzekering aan te raden, en soms ook verplicht. Het team van VVEgemak kan helpen door meerdere offertes aan te vragen en die samen met jullie te vergelijken. We werken samen met diverse deskundige adviseurs. We zien regelmatig dat er veel verbeterd kan worden, zowel qua polisvoorwaarden als qua kosten.