VvE-begeleiding in samenwerking met overheden

Naast voorlichting en cursussen begeleiden we in opdracht van overheden ook individuele VvE's. Kijk hieronder voor een aantal mogelijkheden of neem contact met ons op voor meer informatie.

Producten VvE-begeleiding

Opstartpakket voor grotere VvE's

Opstartpakket voor grotere VvE's

Met het opstartpakket van VVEgemak wordt uw (slapende) VvE binnen enkele weken opgericht. Wij richten de administratie in en zorgen ervoor dat de financiële huishouding klaar is voor gebruik. De leden van de VvE kunnen na afronding van het traject ervoor kiezen om zelf het beheer over te nemen of dit uit te besteden. VVEgemak biedt hiervoor twee beheerpakketten aan tegen zeer aantrekkelijke tarieven.

Het team van VVEgemak maakt voor jullie een offerte op maat om alles wat nog niet geregeld is te regelen. Hieronder enkele voorbeelden:

- Het opvragen van de splitsingsakte en de splitsingstekening bij het Kadaster. (optioneel)
- De verplichte inschrijving van de VvE bij de Kamer van Koophandel.
- Het benoemen van een bestuur.
- Het openen van een bankrekening volgens de juiste procedure.
- Het invoeren van de gegevens in het online-beheersysteem VVEgemak Public.
- Het opstellen van de (concept)begroting waarmee de hoogte van de maandelijkse bijdrage wordt bepaald.
- Het afsluiten van alle gewenste en verplichte contracten voor verzekeringen en onderhoud.

De administratie van de VvE wordt tevens ingevoerd in ons online administratiesysteem VVEgemak Public. Dit systeem stelt de VvE in staat om snel en eenvoudig zelf het beheer over te nemen.

VVEgemak doet voorstellen, en het bestuur kiest. Niets wordt dubbel gedaan. Het team van VVEgemak bereidt alles voor en daarna kan de VvE zelf het beheer overnemen of uitbesteden.

Sluiten
Gemengde complexen: advies en ondersteuning

Gemengde complexen: advies en ondersteuning

Er ontstaan steeds meer gemengde complexen. VvE's met eigenaren en huurders in één woongebouw. Elkaar betrekken bij de besluitvorming over onderwerpen als een prettige woongeving  vereist een bijzondere aanpak binnen de VvE. VVEgemak heeft de kennis en ervaring die nodig is.

In steeds meer huurcomplexen gaan woningcorporaties of vastgoedbeleggers woningen verkopen. In een ‘gemengd complex’ wonen huurders en eigenaars door elkaar heen en krijgen dan te maken met elkaars rechten en plichten. Dat is voor alle betrokkenen even wennen. Het team van VVEgemak kan de betrokkenen ongemak besparen door gerichte voorlichting, advies en zo nodig tijdelijke ondersteuning bij een goed draaiende VvE.

Sluiten
VvE begeleiding i.s.m. overheden

VvE begeleiding i.s.m. overheden

VVEgemak geeft naast voorlichting ook actieve begeleiding, gericht op de situatie van de individuele VvE. Vraag naar de mogelijkheden en referenties. 

De overheid vindt het belangrijk dat alle verenigingen van eigenaren goed toegerust zijn voor hun wettelijke taak. Niet elke VvE slaagt erin om direct goed te functioneren. Er kunnen omstandigheden zijn waardoor de eigenaren tijdelijk enige ondersteuning nodig hebben. Het team van VVEgemak heeft hier veel ervaring mee. VVEgemak geeft cursussen namens lokale overheden en begeleidt daarnaast VvE’s op maat. We hebben hiervoor diverse methodieken ontwikkeld.

Sluiten
Energielabeladvies voor de VvE

Energielabeladvies voor de VvE

Vraag bij VVEgemak een energielabel advies aan, voor een individueel appartement of voor de hele VvE! 

In samenwerking met Energiesprong Amsterdam kunnen wij voor u een energielabel-advies laten uitvoeren van het hele complex dan wel van een enkele woning. Wij hebben kennis van VvE's en kunnen u daarom beter van dienst zijn. Vraag naar de zeer aantrekkelijke tarieven.

Sluiten
VVEgemak wenst alle leden van VvE's veel gebruiksgemak toe!
© Copyright VVEgemak 2012 - Alle rechten voorbehouden Disclaimer - Cookies - Algemene voorwaarden - Privacy